In curand se va lansa cea mai mare platforma online de reduceri si promotii din Romania ce inglobeaza cele mai mari oferte de pret de la cele mai renumite magazine online. Afla cum si unde gasesti promotii si reduceri in Romania la un singur click.
149.99 RON
|
149.99 RON
|
140.00 RON
|
119.99 RON
|
119.99 RON
|
179.99 RON
|
149.99 RON
|
119.99 RON
|
159.98 RON
|
109.99 RON
|
99.99 RON
|
149.99 RON
|
129.99 RON
|
Pantalonii, aceasta piesa vestimentara a aparut ca o necesitate, deoarece nu se putea calatori pe cal pe distante de mii de kilometri, asa cum faceau popoarele nomade, altfel decat in pantaloni.
Pantalonii au fost adusi in Europa de catre primimele popoare migratoare care au fost scitii, persii si apoi hunii si turcii otomani.
In acele timpuri, europenii considerau ca pantalonii sunt o piesa vestimentara de origine pagana.
Aceasta piesa vestimentara a aparut ca o necesitate, deoarece nu se putea calatori pe cal pe distante de mii de kilometri, asa cum faceau popoarele nomade, altfel decat in pantaloni.
In Roma antica, pantalonii initial erau considerati drept haine barbare, dar in timp acestia au fost adoptati, popularitate mai mare dobandind in special pantalonii scurti putin vizibili sub haina traditionala romana. Cuvantul "pantaloni" a existat la gali, acestia i-au numit pantaloni, iar, romanii au numit o parte din Galia, "Galia in pantaloni".
In Extremul Orient, spre deosebire de Europa, pantalonii erau purtati in mod traditional, atat de barbati, cat si de femei, insa pantalonii pentru femei serveau in primul rand drept lenjerie de corp (absenta pantalonilor sub fusta fiind considerata un lucru indecent).
De la Wikipedia, enciclopedia libera avem definitia pantalonului
Pantalonul este un articol de imbracaminte foarte folosit care acopera, de la mijloc in jos, corpul si fiecare picior in parte. Exista pantaloni cu curea, buzunare, fermoar, nasturi etc.
Exista chiar si o Zi a Pantalonului, este o sarbatoare pe internet, care prezinta rolul pantalonilor in formarea societatii actuale, este propusa pentru ultima vineri din luna septembrie.
Cateva tipuri de pantaloni
- Pantaloni ”Plisati”
- Pantaloni ”Cargo”: Tip de pantaloni, de obicei din bumbac, cu buzunare atasate sau cusute in zona coapselor si genunchiului. Sunt purtati indeosebi de lucratorii din politie, armata, servicii de urgenta
- Pantaloni ”Capris” : Tip de pantaloni trei sferturi stransi pe picior introdusi de creatorul de moda Sonja de Lennard in 1948. Foarte populari in perioada 1950-1960. Poarta denumirea insulei italiene Capri
- Pantaloni Pedal Pushers: Sunt o varianta a pantalonilor Capris
- Pantaloni ”Chinos” : Pantaloni usori in special de vara, introdusi in moda de catre soldatii americani intorsi la vatra din razboiul hispanol-american din 1898 (ca si tricoul T-Shirt). Pantalonii Chinos sunt o alternativa la blugi
- Pantaloni Jodhpurs: Pantaloni pentru echitatie fabricati din bumbac si o proportie de fibre elastice (spandex)
- Pantaloni de Yoga Sweatpants
- Pantaloni Leggings
- Pantaloni Pallazos
- Pantalonii statement
- Pantalonii evazati
- Pantalonii sarouel/ pantalonii harem
Pantalonii, simbol al luptei femeilor pentru afirmare
Astazi ni se pare banal ceva banal ca oamenii, barbati si femei sa poarte pantaloni. Pantalonii, acest sortiment vestimentar, il gasim intr-o varietate impresionanta de modele, culori si materiale, sunt comozii si confortabilii, dar au fost foarte ravniti de femei, in vremea cand aveau voie numai barbatii sa-i poartecare, iar femeile au luptat din greu pentru dreptul de a-i purta.
In 1800, prefectura Parisului a emis un decret in baza caruia le era interzis femeilor sa poarte pantaloni.
Interdictia nu a facut decat sa le intarate pe unele reprezentante ale sexului frumos, care au imbracat haine barbatesti, inclusiv cravata si vesta, au calarit, au fumat trabuce sau narghilea si s-au razboit cu prejudecatile barbatilor.
Actrita Sarah Bernhardt a fost, in 1890, prima femeie care a parcurs Parisul in, sfidand autoritatile.
Dupa Primul Razboi Mondial, femeile ajung sa intre pe piata muncii, si aveau nevoie de haine potrivite noilor indeletniciri. In 1920, cu mult simt practice, Coco Chanel scoate pe piata pantalonii evazati, iar modelul era cel al gondolierilor venetieni.
Zece ani mai tarziu, actritele americane apareau pe ecrane costumate in pantaloni de pijama, dand un nou impuls luptei pentru pantalonil.
Anii celui de-Al Doilea Razboi Mondial le aduc pe femei in fabrici, in locul sotilor lor plecati pe front, iar acestea au imbracat direct salopetele barbatilor.
Anii 1950 feminizeaza cumva pantalonii destinati femeilor, deoarece lasa gleznele la vedere.
Un alt pas inainte a fost facut in 1966, cand designerul Yves Saint Laurent a confectionat un costum special de seara destinat femeilor.
Deabea in anul 1970 societatea barbatilor a fost pregatita pe de-a-ntregul sa lase femeilor dreptul de a se imbraca asa cum doresc sis a poarte si ele pantaloni
Pantalonii ating pamantul cu lungimea lor si devin un indicator al progresului in lupta femeii pentru egalitate. De atunci, femeile occidentale au patruns total in universul vestimentar masculin, ca semn al ascensiunii pe scara sociala si al victoriilor in competitia pentru control influenta si egalitatea cu barbatii.
La urma-urmei, femeia care se imbraca barbateste vrea, in primul rand, sa arate ca detine controlul si avertizeaza ca e dispusa sa aplice regulile razboiului invatate de la barbati, ea care de fapt este mai mult inclinata sa aplice regulile seductiei.
Alatura-te pe Facebook
pentru a fi primul care afla in fiecare zi cele mai noi reduceri si promotii!!!