In curand se va lansa cea mai mare platforma online de reduceri si promotii din Romania ce inglobeaza cele mai mari oferte de pret de la cele mai renumite magazine online. Afla cum si unde gasesti promotii si reduceri in Romania la un singur click.
35.00 RON
|
35.00 RON
|
35.00 RON
|
35.00 RON
|
35.00 RON
|
35.00 RON
|
35.00 RON
|
35.00 RON
|
35.00 RON
|
35.00 RON
|
35.00 RON
|
35.00 RON
|
35.00 RON
|
35.00 RON
|
35.00 RON
|
35.00 RON
|
35.00 RON
|
35.00 RON
|
35.00 RON
|
35.00 RON
|
35.00 RON
|
35.00 RON
|
35.00 RON
|
35.00 RON
|
Istoria ochelarilor este legata de necesitatea ochelarilor de vedere.
In viata omului modern necesitatea acestui accesoriu rezulta din sintagmele folosite de medici: "ochelari de vedere" sau "ochelari de soare", iar tipurile de ochelari s-au diversuficataparand si ochelari sport, auto, moto, de bicicleta, de schi, de pescuit, de vanatoare, de vanatoare, etc.
Aprecierea ochelarilor s-a transformat, asrfel daca in trecut domnii credeau ca portul monoclului le da importanta sociala, in ziua de azi, ochelarii pot avea legatura cu moda, si cu sarmul pe care o rama frumoasa o da doamnelor.
Astazi, industria ramelor de ochelari, ca accesoriu al modei, nu este mai prejos decat industria lentilelor insasi, ca necesitate functionala.
Initial au aparut lentilele de ochelari si mult mai tarziu ramele de ochelari.
Cele mai vechi lentile au fost descoperite in ruinele orasului asirian Ninive, acestea fiind confectionate din cristal slefuit.
Iar arheologii japonezi au descoperit o figurina, ce dateaza de acum cinci milenii, care are pe fata doua lentile uriase, a caror forma se aseamana oarecum cu ochelarii din zilele noastre.
La inceputul erei noastre, si chinezii au cunoscut ochelarii, pe care dar ii utilizau impotriva razelor solare sau ca talisman, si nu pentru corectarea vederii.
In secolul I, imparatul roman Nero urmarea luptele de gladiatori cu ajutorul unui smarald slefuit, pe post de lentila.
Puterea de marire a sticlei cu suprafata rotunjita a fost remarcata inca din Evul Mediu.
In secolul IX, invatatul arab Abbas Ibn Firnas a realizat lentile corective, pe care le-a numit „pietre pentru citit”.
Primele lentile corective erau semisferice din cristal de stanca sau din beriliu si ei le numeau "lapis ad legendum", in traducere, "piatra de lectura".
Aceste lentile numite tot ochelari, fiind foarte grele, erau tinute cu mana in timpul cititului, dar nu inaintea ochilor, ci a textului de lecturat.
In secolul XIII, la Florenta, fizicianul italian Salvino degli Armati deoarece avea probleme cu vederea, a cautat un remediu personal, iar in 1280 a gasit un mod de a mari obiectele folosind doua bucati de sticla cu o anumita grosime si curbura, lentilele erau fixate pe rama de lemn ce statea pe nas (ochelari fara brate), iar istoria il consemneaza pe el ca fiind inventatorul ochelarilor.
In Germania secolului XVII apare monoclul, o singura lentila inramata, prevazuta la un capat cu un maner.
Imediat apar si ochelarii tip "lornion", care erau foarte mici, finuti, dar nu vedeai prea bine prin ei.
Ochelarii sub forma celor pe care ii purtam si noi astazi, apar mai tarziu in 1746., cand s-au atasat bratele laterale, care initial s-au numit "lunete".
Pana la sfarsitul secolului al XIX-lea, lentilele erau biconvexe – cu doua fete convexe opuse, asa cum este confectionata lupa. Abia in secolul XX s-a constatat ca lentilele menisc, cu o fata convexa si una concava, acestea deformeaza mai putin, permitand formarea mai clara a imaginilor.
In 1780 savantul american Benjamin Franklin, a realizat ochelarii pentru prezbiti, cu doua focare.
In 1953 francezul Bernard Maitenaz a inventat lentilele progresive, denumite Varilux, utilizabile pentru vederea de aproape, intermediara si la distanta fara ruperea imaginii.
In 1936, societatea I.G. Farben din Germania a realizat primele lentile de contact din plexiglas, material care este utilizat si azi.
Primele lentile de contact de unica folosinta au fost realizate in laboratoarele americane Vistakon in anul 1989, iar in 1990 societatea franceza Essilor a lansat pe piata primele lentile elastice progresive pentru presbiti.
Ochelari cu lentile speciale se utilizate in cazul in care parametrii vederii se abat de la vizualizarea normala, indiferent daca e deviere de la forma globului ocular si suprafete refractare, puterea de refractie al mijloc optic, o schimbare in sistemul muscular sau o modificare a densitatii si elasticitate a cristalinului, etc .
Ochelarii care te avantajeaza
Pentru a alege ochelarii care sa asigure un look ideal, trebuie sa tii cont de forma fetei.
Pentru marimea ramelor, daca ai o fata mica, ti-ar veni bine o pereche de ochelari cu rama mica, la fel cum pentru o fata mare merg mai bine niste ochelari mai masivi.
Pentru grosimea ramelor, daca alegi ochelarii cu marimea si forma potrivita, grosimea ramei nu mai conteaza atat de mult. Totusi, ramele groase reprezinta o optiune mai eleganta.
Ai ales forma ramelor, dar trebuie sa stii ca nu toti ochelarii cu lentilele incadrate de o rama groasa au si bratele la fel de masive, iar diferenta dintre o pereche de ochelari cu bratele subtiri si unii cu bratele groase poate fi destul de mare.
Diferenta dintre o pereche de ochelari rotunzi si unii patrati: ochelarii cu rama rotunda au un aer vintage, in timp ce ochelarii rectangulari sunt cel mai des intalniti.
Iar in final, inainte de a lua decizia finala in legatura cu o anumita rama de ochelari, trebuie sa te asiguri ca partea superioara a cadrului lentilelor nu depaseste linia sprancenelor, precum si ca partea inferioara a acestuia nu iti atinge obrajii.
Ochelari cu totul speciali sau ciudati
Exista modele de ochelari care te-ar scoate complet din anonimat, daca ai avea indrazneala sa ii porti.
- Ochelari tatuati
Un exemplu de ochelari ciudati il constituie ochelarii tatuati, unde modelul trebuie ales cu maxima grija, pentru ca "ochelarii" sunt greu de scos de pe piele, ceea ce ar putea fi o problema atunci cand modelul se demodeaza.
- Ochelari cu piercing
Acesti ochelari se prind de nas, la propriu, si sunt tot timpul atasati, cei hazlii spun ca macar asa vei avea garantia ca nu ii vei mai rataci.
- Ochelari pentru gurmanzi
Cand esti mare amator de mancare chinezeasca, atunci trebuie sa ai acesti ochelari prevazuti cu bete, introduce in rama, ustensile necesare acestei bucatarii. Iar daca, pe parcursul zilei, vrei sa-ti schimbi look-ul, tot in stil asiatic, poti folosi betele pentru a-ti aranja coafura intr-un coc lejer.
- Ochelari tip banda adeziva
Cand iti plac ohelarii de soare, dar nu-ti place sa-i simti pe nas, exista si ochelarii care se lipesc, la propriu, pe fata. O fasie adeziva colorata te va scoate garantat din anonimat, si poti schimba oricand culoarea ramelor si a lentinelor, odata cu folia.
Alatura-te pe Facebook
pentru a fi primul care afla in fiecare zi cele mai noi reduceri si promotii!!!