In curand se va lansa cea mai mare platforma online de reduceri si promotii din Romania ce inglobeaza cele mai mari oferte de pret de la cele mai renumite magazine online. Afla cum si unde gasesti promotii si reduceri in Romania la un singur click.
40.9900 RON
|
139.9900 RON
|
54.9900 RON
|
8.4 RON
|
14.7 RON
|
14.7 RON
|
6.3 RON
|
6.3 RON
|
9.8 RON
|
9.8 RON
|
9.8 RON
|
29.9900 RON
|
29.9900 RON
|
29.9900 RON
|
59.9900 RON
|
59.9900 RON
|
59.9900 RON
|
69.9900 RON
|
69.9900 RON
|
19.9900 RON
|
19.9900 RON
|
19.9900 RON
|
89.9900 RON
|
89.9900 RON
|
Se pare ca manusile au aparut, inca din Antichitate. Un exemplu a fost o pereche de manusi din panza descoperita in Egipt, in mormantul lui Tutankhamon, cu circa 1.400 de ani inainte de Hristos. Faraonii purtau manusile ca pe un simbol al puterii si al influentei pe care o aveau, iar femeile egiptene foloseau aceste accesorii in cadrul tratamentului de infrumusetare, cand isi puneau manusile pentru a se proteja, dupa ce isi ungeau mainile cu uleiuri volatile parfumate si cu miere.
Grecii considerau ca obiceiul de a purta manusi nu era unul potrivit pentru barbati. Ei relatau cu dispret ca persii nu se multumeau doar sa-si acopere capul si picioarele pentru a se feri de frig in timpul iernii, ci foloseau si manusi groase, ca sa nu le inghete mainile.
Incepand cu secolul al XIII-lea, manusile din panza sau matase incep sa fie folosite de femeile aristocrate ca obiecte de podoaba. La Paris, manusile se confectiomau din material ca pielea, blana, lana si matase. In aceasta perioada, croitorii incep sa aduca pe piata manusile parfumate cu uleiuri de mosc si ambra, foarte la moda in timpul Caterinei de Medici.
Manusile impodobite cu bijuterii ajung in scurta vreme sa faca parte din blazoanele regale.
Cea care a impus insa in secolul al XVI-lea moda manusilor ornate cu bijuterii a fost regina Elisabeta I a Marii Britanii.
Manusile dincolo de cot devin un obiect standard al modei in timpul lui Napoleon I, el insusi mare iubitor al acestor accesorii vestimentare.
Pana si inaltele fete bisericesti s-au lasat seduse de frumusetea manusilor, acestea fiind purtate de papi, cardinali si episcopi in timpul celebrarii slujbei.
In secolul al XIX-lea, manusile primesc o noua intrebuintare, incepand sa fie purtate si la opera. „Manusa de opera” avea intre 40 si 50 de cm lungime, era confectionata din piele fina si avea culoarea fildesului, alba sau neagra, cu o deschidere la incheietura prevazuta cu trei nasturi (deseori perle) sau capse.
Pana in secolul al XIX-lea, metoda de confectionare a manusilor suferise putine modificari. Cel care avea sa revolutioneze aceasta tehnica a fost mesterul francez Xavier Jouvin (1800-1844). El a inventat un sistem de standardizare a masurilor si a instrumentelor de taiere a materialelor. Aceasta pentru ca, inainte vreme, manusile erau considerate obiecte accesorii si, pentru a le imperechea pe cele care se potriveau ca marime si culoare, trebuia sa incerci o sumedenie.
Cum si cand trebuie sa-ti scoti manusa
Acest accesoriu vestimentar, manusa, a fost investit si cu o simbolistica aparte. Astfel, era un semn de buna crestere ca, apropiindu-te de o persoana cu mare autoritate, sa-ti dai jos manusa de pe mana dreapta. Acelasi lucru era valabil si la apropierea de altarul unei biserici. O doamna isi putea arata afectiunea sau prietenia fata de un barbat scotandu-si manusa si oferindu-i mana.
In Evul Mediu si Renastere manusile capata semnificatii si mai generoase. Daca primea o manusa de la suveran, se spune ca starea de sanatate a cavalerului, dar si statusul sau social s-ar fi imubunatatit. De asemenea, inmanarea manusii era parte a unei ceremonii de improprietarire, in vreme ce luarea manusilor era un semn al inlaturarii din post si al degradarii.
Un alt fel de a folosi manusa era intr-un duel. Cel care arunca jos o manusa era cel care provoca la duel, iar cel care o ridica era cel care accepta. Aruncatul manusii a facut parte, multa vreme, si din ritualul de incoronare a regilor Angliei. Campionul Majestatii Sale intra in Westminster Hall calare, complet inarmat si arunca o manusa pentru a-i provoca la lupta pe uzurpatori sau pe alti pretendenti la tron.
De asemenea, manusa era folosita din vechime pentru a transporta soimul de vanatoare. In timpuri trecute, printii si alti nobili erau atat de pasionati de vanatoarea cu soimul incat multi dintre ei au
In epoca de aur a Hollywoodului, putine actrite ar fi iesit pe strada fara manusile lor.
Audrey Hepburn, Marilyn Monroe si Gina Lollobrigida sunt printre actritele anilor 1950 (socotiti ultima era de aur a manusilor) care si-au legat imaginea publica de aceste accesorii vestimentare.
O adevarata frenezie mondiala au starnit si manusile purtate de Michael Jackson pe parcursul timpului. Binecunoscuta manusa impodobita cu cristale Swarovski si purtata de cantaret in timpul turneului din 1984 a fost vanduta, in iunie 2010, la o licitatie, cu 190.000 de dolari.
De la Wikipedia, enciclopedia libera avem definitia pentru Manusa
O manusa este o piesa de vestimentatie care acopera intreaga mana.
Manusile inseamna stil si gust
Manusile bine incadrate in outfitul tau va conferi tinutei farmec, eleganta si un aer sofisticat. O pereche de calitate, iti va complimenta garderoba pentru multi ani, alege un model clasic sau traditional, in nuante populare, ce nu vor iesi niciodata din tendinte.
Manusile se accesorizeaza cu bijuteriile, modelele lungi sau din dantela pentru ocazii speciale, si rezuma-te doar la cateva note distinctive, de efect, iar pentru implinirea garderobei, ai nevoie de minim trei modele de manusi: clasice/elegante din piele, cele cool, decupate, din piele intoarsa si manusi fara degete colorate, din lana.
- Manusi colorate
O pereche de manusi feminine, colorate, poate inviora orice tinuta. Alege un model intr-o nuanta la fel de puternica, precum mov, verde, albastru marin sau galben si asorteaza-le cu un alt accesoriu – curea, pantofi sau nuanta de ruj.
- Manusi lungi
Precum actritele apeleaza pentru ocaziile speciale la farmecul gratios al unei perechi de manusi lungi. Asorteaza-le unei LBD si unei perechi de pantofi cu toc inalt si confera mare atentie posturii.
- Manusi retro
Da outfitului tau retro o nota vintage prin alegerea unei perechi de manusi intr-o nuanta contrastanta. Lungimea scurta este, de regula, mult mai sugestiva pentru look.
- Manusi din dantela
Aceasta pereche de manusi din dantela confera modelului energie si o eleganta aparte, contrastanta cu tonurile neutre ale hainelor. Dantela alba este foarte frumoasa si poate desavarsi o multitudine de stiluri, secretul fiind sa pastrezi celelalte accesorii in umbra.
Chiar si manusile de portari au o istorie a lor
Purtarea manusilor de catre goalkeeperii este un fenomen relativ recent.
Prima persoana care a patentat manusile de portar a fost britanicul William Sykes. Acesta a inventat in 1885 un model fabricat din caucic indian.
In general portarii nu purtau manusi la inceputul anilor 1900.
Portarul argentinian Amadeo Carizzo a fost primul portar despre care se stie ca a purat manusi in mod regulat. El a jucat pentru gruparea argentiniana River Plate in anii 1940 si 1950.
Utilizarea manusilor de portari a devenit mai frecventa la sfarsitul anilor 1960, dar multi portari le purtau doar pe ploie sau pe frig.
Renumitul portar al Anglie, Gordon Banks, a inceput sa foloseasca manusi de portar, la cupa mondial din 1970.
Tehnologia manusilor de portar a avansat si a permis crearea manusilur cu aderenta si rezistenta mai buna, iar in zilele noastre portarii pot alege intre mai multe modele performante.
Cele mai frumoase modele de manusi
Manusile te apara de frig si adauga un plus de eleganta si de culoare tinutei. In plus, manusile pot fi incorporate in orice fel de look si scot din banal o imbracaminte fada.
Diversitatea tendintelor face ca orice femeie sa isi gaseasca cel putin un model de manusi de care sa se indragosteasca.
- Manusi cu animal print
Una dintre tendintele noi in materie de manusi este reprezentata de animal print.
Acestea sunt perfecte pentru femeile indraznete, care opteaza pentru accesorii care le scot din anonimat. Purtate alaturi de piese vestimentare uni sau in nuante temperate, manusile animal print ofera outfitului eleganta si stil.
- Manusi color blocking
Trendul color blocking continua sa se manifeste puternic atunci cand vine vorba de accesorii. Indiferent de forma manusilor, fie ca optezi pentru una clasica, fie ca preferi modelele fara degete, o astfel de pereche de manusi va da viata intregii tinute, oricat de simpla ar fi aceasta. Majoritatea femeilor au fost cucerite inca din sezoanele trecute de tinutele color blocking, asa ca aceste manusi vesele ofera acelasi farmec ca si outfiturile verii.
- Manusi crosetate, cu design ludic
Este aproape imposibil sa nu fii fermecata de manusile cu design ludic. Acest gen de manusi este parca special creat pentru iubitoarele de moda care prefera articole vestimentare si accesorii iesite din comun, dar se asorteaza perfect si in tinutele casual simple, in care manusile reprezinta nota de originalitate. Un avantaj este si faptul ca vin, de obicei, intr-o croiala practica, fara degete sau cu varf detasabil, care iti ofera libertate in cazul in care trebuie sa tastezi pe telefon sau sa cauti ceva in geanta.
- Manusi cu detalii din blana
In fiecare iarna, manusile sunt reinventate, sunt fie acoperite de blana pe toata partea exterioara a mainii, fie au o manseta din blanita sau un detaliu aplicat. Daca jachetele din blana ale sezonului vin atat in nuante neutre cat si in culori total neobisnuite, blana folosita in designul manusilor este, in cele mai multe cazuri, in nuante naturale. In functie de modelul manusilor, acestea pot fi asortate atat la tinute casual, cat si la unele elegante, deci trebuie doar sa iti cauti perechea de manusi potrivita.
- Manusi cu detalii feminine
Funde, buline, dantela, inimioare, modele florale sau paiete - toate aceste mici detalii ofera un aspect feminin si delicat manusilor care altfel ar parea banale. Nuantele favorite, atunci cand vine vorba de aceste manusi cu detalii feminine, sunt rosul burgund, negrul si nuantele deschise de bej si gri. Tendinta este valabila atat in cazul manusilor tricotate, cat si a celor din piele si se potriveste perfect femeilor care prefera un stil elegant, feminin si seducator.
- Manusi crosetate, cu imprimeuri de sezon
In acest an gasim imprimeurile de sezon si pe manusi. Cele mai multe modele sunt in combinatii de alb, negru si gri, insa poti gasi si manusi cu astfel de printuri in nuante de verde, roz, rosu, etc. Nu se poate vorbi de un public tinta atunci cand vine vorba de aceste modele de manusi, intrucat in preajma sarbatorilor de iarna majoritatea femeilor se lasa cucerite de aceste imprimeuri, indiferent de stilul pe care il abordeaza de obicei.
- Manusi cu strasuri
Look-ul pretios este, fara indoiala, in tendintele sezonului. Bijuteriile si strasurile aplicate fac furori, asa ca era de asteptat ca ele sa apara si pe accesorii. Manusile capata un aspect deosebit daca sunt impodobite cu mici bijuterii. Strasurile arata la fel de bine atat pe manusile crosetate cat si pe cele din piele. Sunt perfecte in tinutele glam si vor atrage cu siguranta atentia, si creeaza un stil unic, original si indraznet.
- Manusile tricotate, cu un deget
Modelele foarte elegante sunt promovate in aceeasi masura in care sunt si cele care ne amintesc de copilarie. Este momentul sa reincepi sa porti manusile tricotate cu un deget. Stilul este copilaros, jucaus, asa ca se potriveste cel mai bine femeilor care au acest tip de personalitate. In acelasi timp insa, pot fi un element surprinzator si in tinutele casual ale femeilor care in mod normal prefera o vestimentatie mai serioasa.
- Manusile lungi
Manusile lungi au revenit discret in moda, iar acum au ajuns sa fie un must have al sezonului. Opteaza pentru manusi lungi crosetate daca porti un poncho si pentru manusi lungi din piele daca porti un palton elegant sau chiar la o rochie de seara.
- Manusi din piele rock chic
Stilul rock chic este tot mai popular. Au reaparut toate genurile de articole vestimentare si accesoriile care se incadreaza in acest stil, manusile, nu fac exceptie. Modelele rock chic sunt din piele, de obicei, in nuante de negru, bleumarin sau gri inchis si sunt decorate cu tinte sau detalii metalice. Poarta-le cu geci din piele, cu blugi, pulovere supradimensionate si ciocate.
- Manusi clasice, negre
Daca nu ai inca in garderoba o pereche de manusi negre, nu mai astepta. Manusile negre, simple, sunt un accesoriu clasic, potrivit pentru toate tinutele. Cand mergi la un eveniment special, poti purta o rochie deosebita, un palton lung si elegant si o pereche de manusi negre, rafinate.
- Manusi lungi din tricot
O pereche de manusi lungi din tricot poate fi cel mai potrivit accesoriu pentru o tinuta cu o vesta groasa de iarna. Manusile iti pun in evidenta linia bratului si inlocuiesc cu succes o bluza cu maneca lunga. Pentru a putea asorta aceste manusi la mai multe tinute, alege culoarea gri. O poti combina cu negru, alb, roz, albastru etc.
- Manusi albe de iarna
Daca vrei sa te faci remarcata, investeste intr-o pereche de manusi albe sau intr-o nuanta ivoire, cu piele si blana. Pufoase, delicate si feminine, astfel de manusi denota eleganta si se potrivesc la o tinuta sofisticata de iarna.
- Manusi neutre
Uneori, pentru a pune in valoare un palton sau un pulover, este necesar ca accesoriile sa fie cat mai discrete. Atunci cand vrei doar sa-ti protejezi mainile de frig si sa eviti culorile tari, foloseste o pereche de manusi intr-o nuanta neutra: bej, crem. Pentru o tinuta sport, alege manusi din tricot. Pentru haine elegante, manusile din casmir sunt foarte potrivite.
- Manusi traditionale
Daca mergi la munte, o pereche de manusi cu model traditional se potriveste cu puloverele clasice cu design geometric. Calduroase si moi, astfel de manusi nepretentioase amintesc de vacanta.
Alatura-te pe Facebook
pentru a fi primul care afla in fiecare zi cele mai noi reduceri si promotii!!!