In curand se va lansa cea mai mare platforma online de reduceri si promotii din Romania ce inglobeaza cele mai mari oferte de pret de la cele mai renumite magazine online. Afla cum si unde gasesti promotii si reduceri in Romania la un singur click.
First Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... Next Last
79,90 LEI
|
54,90 LEI
|
129,90 LEI
|
59,90 LEI
|
99,90 LEI
|
64,90 LEI
|
59,90 LEI
|
99,90 LEI
|
99,90 LEI
|
159,90 LEI
|
129,90 LEI
|
89,90 LEI
|
149,90 LEI
|
54,90 LEI
|
64,90 LEI
|
49,90 LEI
|
139,90 LEI
|
79,90 LEI
|
99,90 LEI
|
79,90 LEI
|
69,90 LEI
|
74,90 LEI
|
54,90 LEI
|
129,90 LEI
|
First Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... Next Last
Originea jachetei din piele trebuie cautata in echipamentul aviatorilor de la inceputul secolului XX, urmand sa fie regasita si in uniforma militara a pilotilor din al Doilea Razboi Mondial, sub denumirea de ”bomber jacket”.
De la Wikipedia, enciclopedia libera avem definitia Jachetei
Jacheta este un articol de imbracaminte pentru partea superioara a corpului. O jacheta de obicei are maneci si se incheie in fata. O jacheta este, in general, mai usoara, mai stransa pe corp si mai putin calduroasa decat un palton, care este imbracaminte de exterior. Unele jachete sunt la moda, in timp ce altele servesc ca imbracaminte de protectie.
Jacheta din piele are o istorie a rebeliunii
De-a lungul timpului, jeaca din piele a fost asociata cu bandele de motociclisti, cu ofiterii de politie, dar si cu unii membri reprezentativi ai diferitelor culturi muzicale, precum punkerii sau gothicii.
Consideram totusi ca primul motiv pentru care jacheta din piele a fost preluata de civili a fost confortul si constructia ei rezistenta.
Cu ajutorul vedetelor , jacheta din piele a ajuns din garderobele de serviciu sau de strada ale generatiilor trecute si in garderobele ultrasic ale milioanelor de fashioniste din intreaga lume.
Prin anii ‘40 si ‘50, jacheta din piele a luat cu asalt scena hollywoodiana, iar imaginea de baiat rau – „rebel without a cause” – pe care si-o insuseau purtatorii jachetei, n-a fost decat un motiv in plus care a consolidat preferinta tinerilor din anii ‘50-’60 pentru jeans si jachete de piele.
Tot atunci, jacheta din piele a devenit indispensabila motocilistilor, dezvoltand cateva elemente functionale: fermoare, gulerul inalt, partea din spate mai lunga.
Cei mai avizi purtatori ai jachetei din piele au fost sustinatorii rockului – din anii ‘60 si pana prin anii ’90, iar cei din cultura pop nu a ramas nici ei indiferenti la simbolul jachetei din piele. Jacheta era de obicei adaptata in functie de genul muzical - punkerii o purtau cu tinte, fanii grungeului mergeau pe varianta clasica etc.
In filme de referinta pentru cultura cinematografica, precum Top Gun, Matrix si altele, jacheta din piele a devenit o adevarata vedeta.
Fetele rele ale modei au inceput sa poarte inca din anii '80 astfel de piese vestimentare, doar dupa ce designerii le-au incorporat in colectiile lor, astfel hainele de piele cucerind si restulpublicului.
Modelele actuale sunt foarte diverse, combinand influente militare, aviatice, biker. Ai de ales dintre modele elegante si minimaliste, din piele foarte fina, modele de inspiratie vintage, unele cu efect de uzura de-a gata, sau clasicele modele aviator, biker sau varsity. Tu trebuie sa te simti confortabil iar libertatea iti permite sa o porti in mult mai multe ocazii decat te-ai fi putut astepta.
Astazi, chiar daca jacheta din piele nu mai este o piesa vestimentara care se adreseaza doar unui anumit tip de public, ea continua sa aiba un farmec aparte si sa fie un simbol al nonconformismului.
In continuare prezentam cateva Modele Jachete din piele
- FIELD JACKET
Field jacket sau jacheta M-1965 a fost creata de designerii militari americani in 1965.
M-65 a fost utilizata de catre fortele Statelor Unite in timpul Razboiului din Vietnam, in conditilei de vreme specific regiunilor musonice. Daca initial a avut culoarea verde maslinie, ulterior s-a produs intr-o mai mare varietate de culori si modele, inclusiv in modele de camuflaj militar. In partea din fata a jachetei sunt patru buzunare, doua buzunare mari la sold si doua buzunare mijlocii la piept. La spatele gulerului jacheta dispune de un fermoar care gazduieste o gluga de protectie.
- SAFARI JACKET
Jacheta Safari este traditional, de culoare kaky, fiind copiata dupa uniformele soldatilor britanici stationati in colonii, purtate intre 1900-1949, si este fabricata din bumbac sau poplin. Acest tip de jacheta purtata cu pantaloni lungi sau scurti kaky, devine un excelent costum safari. Jacheta Safari are buzunare in parti si la piept , , si a fost popularizata de James Bond si Roger Moor in cateva filme
- Goggle Jacket
Jacheta cu vizoare (goggle jacket) este o jacheta cu cagula care protejeaza impotriva vantului. Este denumita uneori si burqa pentru baieti, Mille Miglia sau jacheta tip masca de gaze. Jacheta acopera complet capul, inclusiv fata, fiind prevazuta cu doua vizoare pentru ochi, similare ochelarilor mastilor de gaze. A fost lansata pe piata la sfarsitul anilor 1980 drept haute couture, fiind populara in Marea Britanie.
- BOMBER JACKET (Jacheta de aviator)
Deoarece in primul razboi mondial, avioanele nu aveau inchise cabina de pilotaj, piloti aveau nevoie de imbracaminte calduroasa. Astfel din 1917, a inceput distribuirea catre aviatori a jachetelor groase din piele, cu gulere mari, fermoare si clape la buzunare, unele fiind captusite cu blana.
Exista mai multe tipuri de jachete aviator din piele, tipul standard este cel al aviatorilor americani in timpul celui de-al doilea razboi mondial, cand de multe ori acest tip de jachete erau decorate pe spate cu desene, culorile principale fiind Seal (culoare maro pana la aproape negru) si Russet (rosu-brun pal pana la brun de intensitate medie).
- LEATHER JACHET (Jacheta de motociclist)
Acesta se fabrica, cel mai frecvent, din piele de vaca, dar se foloseste si piele de caprioara, oaie si miel, si sunt in majoritatea lor, vopsite negru sau maro. Sunt folosite pe scara larga de catre motociclisti, aviatori sau alti militari, dar si de tineri adepti ai diverselor subcurente: greaser, goth, metalisti, punk. Popularitatea ei imensa se datoreaza Hollywoodului: Gary Cooper, Marlon Brando au purtat in filmele lor, acest tip de jackete.
Exista o istorie a jachetei PUMA T7
Povestea jachetei PUMA a inceput in 1948. Aceasta jacheta si-a pastrat in timp caracteristicile initiale: compozitia 100% din Polyester Tricot, croiala regular fit si logo-ul Retro Number 1 sau "Jumping cat”.
Semnificatia numelui T7 este urmatoarea: litera "T” vine de la "track”, iar cifra 7 provine de la dunga conica de pe maneci care se lateste de la incheietura spre umar pana la 7cm.
Printre primele vedete rock care au popularizat jacheta T7 a fost fratele lui Michael Jackson, Jackie Jackson.
Pentru vedeta Pele, apare prima editie cu semnatura a jachetei, culorile predominante sunt galben, albastru si verde, cele de pe drapelul Braziliei.
Jacheta PUMA s-a infiltrat imediat in cultura pop, cand gastile de tineri se confruntau in breakdance si se plimbau cu casetofonul pe umar, iar istoria acestei jachete continua si astazi.
Continua si tu legenda jachetei PUMA T7!
Alatura-te pe Facebook
pentru a fi primul care afla in fiecare zi cele mai noi reduceri si promotii!!!