In curand se va lansa cea mai mare platforma online de reduceri si promotii din Romania ce inglobeaza cele mai mari oferte de pret de la cele mai renumite magazine online. Afla cum si unde gasesti promotii si reduceri in Romania la un singur click.
First Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... Next Last
54,90 LEI
|
24,95 LEI
|
39,90 LEI
|
39,90 LEI
|
44,90 LEI
|
39,90 LEI
|
34,90 LEI
|
44,90 LEI
|
39,90 LEI
|
39,90 LEI
|
34,90 LEI
|
34,90 LEI
|
39,90 LEI
|
34,90 LEI
|
39,90 LEI
|
44,90 LEI
|
39,90 LEI
|
34,90 LEI
|
39,90 LEI
|
29,90 LEI
|
39,90 LEI
|
39,90 LEI
|
34,90 LEI
|
39,90 LEI
|
First Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... Next Last
Fusta este o piesa vestimentara construita special pentru femei, dar care este purtata si de catre barbati in anumite locuri ale globului. Un exemplu este kiltul scotian, fusta purtata de barbatii.
Fusta este una dintre cele mai vechi piese vestimentare purtate de om. La inceput, fustele erau niste bucati de material realizate din piele de animal sau din frunze prinse in jurul taliei. Cea mai veche fusta descoperita a fost creata cu aproximativ 4000 de ani inainte de Hristos si era confectionata din paie tesute. O perioada de timp, fustele au fost voluminoase si lungi in ideea de a marca talia si de a da volum soldurilor. In secolul XVII, femeile purtau chiar mai multe fuste unele peste altele pentru a creea impresia de volum. Apoi a aparut crinolina-un support metallic al fustei care le-a ajutat pe femei pana spre finalul secolului XIX sa isi mareasca vizual soldurile. In secolul XX, femeile s-au emancipat au inceput sa munceasca si astfel a aparut nevoia de haine practice, comode.
Paul Poiret a reusit sa elimine exagerarile proportiilor din secolele trecute si a eliberat siluetele femeilor de hainele extrem de incarcate si rigide purtate pana atunci. El a creat modele mai apropiate de forma naturala a corpului feminine. Tot el a fost si cel care a creeat fusta “hobble” care era lunga si foarte stramta, permitand purtatoarei sa faca doar pasi foarte mici. Aceasta fusta lunga s-a transformat in fusta “trotteur” o fusta pentru mers, dreapta pana in pamant care le dadea femeilor libertate de miscare. In anii ’30 si ’40 femeile au inceput sa poarte pantaloni, fusta nu a mai fost la moda, dar fusta lunga a revenit cu succes abia spre sfarsitul anilor ’60, odata cu aparitia curentului hippie, a carui marca erau fustele lungi colorate, inflorate sau cu imprimeuri etnice.
Treptat fustele lungi au inceput sa se scurteze ajungand pana la jumatatea gambei, pana sub genunchi, pentru ca apoi sa se ridice deasupra genunchiului. In anii 1940, Christian Dior creeaza fusta “creion”, o varianta mai scurta a fustei “hobble”. Vedetele au fost si ele rapid captivate de aceste fuste “creion”. Populare in acei ani au fost si fustele plisate. In anii ’60 insa, fustele midi aveau sa fie inlocuite de variante si mai scurte – fustele mini.
Din dorinta femeilor de emancipare, miscarile de eliberare sexuala care incepusera la inceputul anilor ’60 a atras si noi cerinte in privinta vestimentatiei. Mary Quant a creat in 1965 fusta mini. Fusta mini, care surprindea prin eliberarea de conventii, a fost un imediat succes. Designerul Andre Courreges concepea fuste mini mai elaborate, reusind sa introduca aceste modele in prestigiosul haute couture francez. In ciuda conservatorilor care dezaprobau expunerea exagerata a picioarelor, curentul fustelor mini a cuprins intreaga lume. Fusta mini a devenit astfel un simbol al tineretii si sexualitatii feminine. Nebunia fustelor mini a durat pana la sfarsitul deceniului, devenit un simbol al transformarii femeii.
Toate aceste tipuri de fuste cat si cele care coexista astazi in dulapurile femeilor au fost la un moment dat un simbol al timpului lor, al unor idei, al dezvoltarii societatii. Iar in prezent se poarta toate, cu un plus pentru fustele midi.
In Dictionarul explicative al limbii romane Dexonline gasim urmatoarea definitie pentru Fusta
Fusta - Obiect de imbracaminte femeiasca, care acopera corpul de la talie in jos; jupa.
Nu trebuie sa ne surprinda ca exista chiar si o istorie a fustei mini
Ca si bikinii, nici o alta piesa de imbracaminte nu a creat mai multe controverse la aparitia sa. Ce este fusta mini : o bucata de material sexy care a creat multe emotii diferite si ganduri despre cele care il poarta.
Cei mai multi oameni cred ca de fusta mini e o bucata revolutionara de imbracaminte, creata in anii 1960. Schimbarile culturale care au avut loc din cauza razboiului din Vietnam, Beatles, si a anticonceptionalelor se adauga la originile fustei mini.
Cu toate acestea, fusta mini are o istorie mult mai veche. Femeile purtau fuste mini inca din satele antice europene si o gasim in orase antice egiptene si grecesti. Acestea nu le-au purtat pentru aceleasi motive pentru care femeile le poarta astazi, dar ele au fost gasite in sapaturile arheologice, si pe fresce artistice, ceramica, si sculpturi.
Fusta mini a creat cu siguranta, emotii si ganduri amestecate despre femeile care o poarta.
Fustele mini sunt o modalitate pentru femei de a-si arata puterea, precum si tineretea lor. Ea arata, de asemenea independenta, dar si nevoia de fi multumite.
Exista fuste mini si fuste micro. Ele fac modelele cu picioare lungi sa arate chiar mai inalte. Femeile adora sa le poarte iar barbatilor le place sa le priveasca. Fustele mini au fost manifestul feministelor si al girl power.
Cum sa porti si sa asortezi Fusta Creion
Fusta creion reuseste sa se mentina in tendinte an de an, deoarece este o piesa vestimentara clasica, dar si moderna, si te ajuta sa-ti pui in evidenta personalitatea puternica si feminitatea.
- Fusta creion cu volane
Fusta creion urmeaza indeaproape linia corpului, atunci cand alegi un model trecut usor sub genunchi. O astfel de fusta creion poate fi purtata cu o piesa vestimentara cu volane, care adauga un plus de dimensiune tinutei tale. Deoarece vrei sa-ti pui in evidenta fusta si, desigur, picioarele, este bine sa alegi un model intr-o nuanta mai puternica si sa-l asortezi cu o piesa vestimentara in nuante neutre.
- Fusta creion cu imprimeuri
Este bine as alegi fuste creion monocromatice, in nuante pastel sau puternice, pentru a le putea asorta mai usor in tinutele tale. Cand ai o fusta creion care nu urmeaza indeaproape linia corpului, iar lungimea se opreste pe linia genunchilor, iti sugeram sa o asortezi cu o camasa subtire cu imprimeuri delicate sau cu dungi si sa o accesorizezi cu o curea in talie.
- Fusta creion cu dresuri colorate
De multe ori avem tendinta de a asocia fusta creion cu tinutele office sau business, insa ea nu este atat de restrictiva. Dimpotriva, daca stii cu ce sa o asortezi, poti obtine o tinuta casual corecta, pe care o poti purta cu diferite ocazii. De exemplu, alege sa porti o fusta conica din denim cu dresuri colorate, ideala pentru orice fel de silueta, tinuta care va sparge monotonia de zi cu zi.
- Fusta creion cu bluza casual
Alt mod de purtare a fustei creion in tinutele casual-chic este sa o combini cu o bluza simpla sau monocromatica, cu detalii brodate si cu imprimeu. Alege o fusta creion cu talie inalta, pentru a-ti accentua armonios silueta.
- Fusta creion cu tricou si sacou
Fusta creion cu o lungime pana deasupra genunchiului, si care urmeaza linia corpului, accesorizeaz-o in talie cu o panglica si o poti purta cu un tricou casual si un sacou scurt. O astfel de tinuta arata genial, atat la serviciu cat si la o iesire in oras.
Cum sa faci si tu un “tutu” - Fustita balerinei
Cand vin sarbatorile de iarna ai nevoie de o fusta tutu.
Ca sa o confectionezi singura iti trebuie tulle, panglica, elastic. In functie de cat de pufos vrei sa fie tutu, poti folosi 1 metru sau mai mult de tulle. Masori talia si potrivesti elasticul ce-i va sta in talie. Dupa ce infasori pe el toate fasiile de material, cosi cele doua capete ale elasticului si le ascunzi sub fasiile de tulle. Trebuie sa tai fasii late de 7-9 cm. Asezi fiecare fasie in doua si o vei prinde de elastic de la mijloc. Cu fiecare fasie de tulle faci un nod pe elastic. Prinzi fasiile cat ma aproape unele de altele. Cand am ajuns cu ambele capete la mijlc, in fata, am facut cu fiecare cate un lat in jurul eleasticului, ca sa stea prinse. Apoi am facut fundita.
Gata. acesta e fustita “tutu”. E o fustita interesanta ce poate fi purtata si la zile de nastere sau la petreceri.
Alatura-te pe Facebook
pentru a fi primul care afla in fiecare zi cele mai noi reduceri si promotii!!!