In curand se va lansa cea mai mare platforma online de reduceri si promotii din Romania ce inglobeaza cele mai mari oferte de pret de la cele mai renumite magazine online. Afla cum si unde gasesti promotii si reduceri in Romania la un singur click.
286.65 RON
|
286.65 RON
|
286.65 RON
|
286.65 RON
|
286.65 RON
|
383.60 RON
|
383.60 RON
|
383.60 RON
|
383.60 RON
|
383.60 RON
|
286.65 RON
|
286.65 RON
|
286.65 RON
|
286.65 RON
|
286.65 RON
|
383.60 RON
|
383.60 RON
|
383.60 RON
|
383.60 RON
|
61.74 RON
|
In mausoleul primului imparat al Chinei, Shih Huang Ti, care a fost ingropat in anul 210 inainte de Hristos, a fost gasita cea mai veche versiune cunoscuta a cravatei, mai multe sculpturi in marime naturala ale unor soldati ce pazesc sarcofagul, aveau in componenta uniformelor cate o astfel de cravata.
Pe Columna lui Traian, unde este ilustrata victoria romanilor contra dacilor, se regasesc trei tipuri diferite de cravate in portul acestora.
Mai tarziu,"Regele Soare", Ludovic al XIV-lea al Frantei, a incantat de baticurile de matase colorate purtate in jurul gatului de mercenarii croati, si astfel, se presupune ca notiunea de cravata provine din termenul croat. Atat curtenii francezi cat si armata au inceput imediat copierea croatilor in portul cravatelor. Soldatii isi impodobeau gatul cu dantela, in timp ce ofiterii purtau matase, impodobita cu broderii.
Purtatul cravatei e starnit o moda in Europa, atat barbatii, cat si femeile purtand diferite bucati de material in jurul gatului lor.
In America de Sud, la inceputul anilor 1800, proprietarii de plantatii si-au afisat superioritatea sociala prin purtarea de panglici late, peste o camasa cu guler mic, iar aceasta cravata devenind primul articol vestimentar american de acest gen.
Dupa anul 1900 cravata a fost reinventata de designeri vestimentari, dintre care Jean Patou , a diversificat modelele si materialele.
In present, dupa 2.000 de ani de istorie, cravata continua sa fie o modalitate puternica de a simboliza sau arata apartenenta, bunul gust si sofisticarea intr-un mod stil
Nodurile de cravata contemporane vin in tot felul de stiluri, dar s-a consacrat utilizarea catorva, utilizate in mod obisnuit astazi. In trecut existau manuale de moda ce ilustrau nenumarate moduri de a lega o cravata si, in plus, domnilor li se cerea sa improvizeze de multe ori noduri proprii, astfel existand peste 100 de modele de noduri de cravata.
Cele mai populare noduri practicate in zilele noastre sunt Windsor, precum si jumatate Windsor ( inventate de Ducele de Windsor ) si cel simplu ( denumit si Four in Hand ).
Indiferent de model, nodul nu trebuie sa fie atat de mare incat sa depaseasca gulerul, dar nici nu ar trebui sa fie prea mic incat sa fie prea putin vizibil.
Felul in care va asortati costumul si cravata spune foarte multe despre dumneavoastra, si este esential sa gasiti o combinatie intre aceste doua articole vestimentare care sa va reflecte personalitatea si stilul de viata pe care le doriti.
Cand vine vorba de culori si imprimeuri, este bine sa le variati, dar nici sa nu va incarcati si sa puneti prea multe la un loc.
Astfel costumul de culoare inchisa este cel mai sigur mod in care va puteti pune in evidenta o cravata indrazneata, iar lungimea si latimea cravatei trebuie sa se potriveasca stilului si siluetei dumneavoastra: cravatele subtiri, uni sau cu un model discret se potrivesc majoritatii barbatilor.
Iar pentru tinutele casual sau smart casual puteti opta pentru o cravata tricotata, chiar si atunci cand nu sunteti siguri de dresscode-ul evenimentului la care urmeaza sa participati solutia o reprezinta tot o cravata tricotata, care se asorteaza indiferent de anotimp.
De la Wikipedia, enciclopedia libera avem definitia Cravatei
O cravata este un accesoriu al imbracamintei (barbatesti), constand dintr-o fasie de tesatura (stofa, matase) trecuta in jurul gatului, sub gulerul unei camasi, si care se innoada in fata. Nodul cravatei ascunde nasturele gulerului camasii, iar fasia textila atarna liber peste bust.
Varianta cravatei moderne a fost inventata , la New York in 1926 de Jesse Langsdorf. Pana la acea data cravatele erau croite dintr-o singura bucata de material. Jesse Langsdorf a descoperit solutia pentru reducerea uzurii cravatei, taind materialul de cravata in unghi de 45 de grade fata de directia de tesere si croind cravata din 3 bucati de matase in loc de una, cum se obisnuia. Orice cravata din zilele noastre se tese in acest mod.
TIPURI CRAVATE
1. Cravata Ascot: inventata in Anglia, dintr-o versiune mai veche a cravatei. Ascotul poate fi purtat atat clasic si causal
2. Cravata Bolo: Este un snur din piele trecut printr-o bucata de metal. Aceast tip de cravata se poarat foarte mult in regiunile vestice ale S.U.A, fiind cravata oficiala a stalor Arizona si New Mexico.
3. Cravata Zipper
4. Papion
REGULI PURTARE CRAVATA
Cravata, dupa ce s-a legat in jurul gatului, trebuie sa fie dreapta si neteda.
Latimea cravatei trebuie sa fie direct proportionala cu latimea reverelor sacoului cu care este purtata, astfel, cand iti cumperi un costum sau un sacou, trebuie sa achizitionezi si o cravata.
Lungimea unei cravate este in general 150 cm, si depinde de inaltimea persoanei care o poarta si de tipul de nod utilizat. Cand aveti 190 cm inaltime trebuie sa purtati o cravata XL pentru a va asigura ca terminatia ei atinge partea superioara a cataramei de la curea.
Cu cat nodul cravatei are un numar mai mare de treceri, cu atat cravata trebuie sa fie mai lunga, pentru ca in final sa respecte regula de mai sus, referitoare la atingerea cataramei de curea. Acesta este un detaliu important, caruia multi barbati nu-i dau deloc importanta, dar o cravata prea lunga, atunci cand te asezi, creeaza o impresie neplacuta, iar una prea scurta ii trimite pe privitori cu gandul la costum de clovn.
-Pentru Mediul de afaceri, tinute business sunt recomandate: desene clasice, fond albastru, maro, bordo.
-Pentru Mediul de afaceri conservator sunt recomandate: albastru cu dungi gri sau gri cu dungi albastre.
-Pentru Tinute casual sunt recomandate: cravate tricotate, cu dungi orizontale, viu colorate cu imprimeuri originale, inguste de piele care au revenit din nou la moda.
-Pentru Ocazii mondene, tinute elegante sunt recomandate: cravate cu desene clasice, dar colorate, in acest an la moda este movul.
-Pentru Casatorie sunt recomandate: uni, culori deschise, bleu, roz, gri perl.
-Pentru Funerarii sunt recomandate: cravate sobre in culori inchise.
Cravata Ascot o alternative pentru cravata clasica
Acest accesoriu din garderoba masculina este extrem de elegant. De obicei materialul din care este confectionata cravata ascot este unul cu imprimeuri, de la buline pana la motive geometrice sau orientale, si se asorteaza perfect unui costum simplu.
Ascotul este solutia perfecta pentru mirii sau invitatii la evenimente festive, care s-au saturat de clasica cravata sau de papion. Ascotul este originar din Anglia si provine dintr-o versiune mai veche a cravatei.
Ascotul poate fi purtat in mai mule feluri si anume clasic sau casual. Cel clasic se potriveste evenimentelor formale.
Vara, ascotul trebuie sa fie din matase, acesta fiind potrivit pentru un costum dintr-un material mai subtire.
Alatura-te pe Facebook
pentru a fi primul care afla in fiecare zi cele mai noi reduceri si promotii!!!