In curand se va lansa cea mai mare platforma online de reduceri si promotii din Romania ce inglobeaza cele mai mari oferte de pret de la cele mai renumite magazine online. Afla cum si unde gasesti promotii si reduceri in Romania la un singur click.
6.3 RON
|
8.33 RON
|
Costumul de baie are o istorie a lui, incepand din antichitate si pana in prezent
In societatea moderna, expunerea la soare pe plaja este unul dintre cele mai populare moduri de relaxare. A purta un costum de baie si a face plaja pentru a te bronza sunt moduri relativ noi de a petrece timpul liber, caracteristic ultimilor 80 de ani.
Povestea costumului de baie incepe in perioada antica, atunci cand grecii si romanii se relaxau in baile publice. In timp ce grecii antici obisnuiau sa faca acest lucru nud, romanii purtau un fel de fase care le acopeau partile intime.
Dupa caderea Romei insa, odata cu inceperea perioadei denumita de istorici ca fiind Evul Mediu, au continuat sa existe, ceva mai timid, acele bai publice din timpul Antichitatii. Numai ca de aceasta data, intr-o lume crestina de inceput, aceste locuri de imbaiere erau considerate drept un loc al depravarii, frecventate de prostituate.
In secolul al XVI-lea, dupa izbucnirea epidemiei de ciuma, baile publice aproape au disparut, in astfel de locuri se raspandeau foarte usor bolile, iar oamenii au inceput sa le evite din acest motiv.
Abia la inceputul anilor 1800, oamenii au reinceput sa priveasca apa drept o sursa de amuzament, dar soarele nu, deoarece la acea vreme, pielea bronzata era un semn al saraciei.
In secolul al XIX-lea, oamenii faceau baie imbracati, cu tot corpul acoperit. Baia in mare era un lucru privat. Odata ajunse in locul de imbaiere, femeile se schimbau in cabina in niste costume din lana si ieseau sa se scalde.
Pe plaja, femeile purtau rochii care le acopereau corpurile aproape in intregime.
Primii ani ai urmatorului secol au fost ani de tranzitie si evolutie in ceea ce priveste costumul de baie. Astfel, in timp ce in 1900 rochia lunga era felul de a te imbraca la mare, pana in 1920, lucrurile au inceput sa se schimbe.
In 1906 sportivele care practicau inotul erau imbracate in tricouri la baza gatului, cu mineci scurte si pantaloni scurti.
In 1925, modelul costumului de baie s-a modificat din nou, apar decolteuri mai adanci si pantaloni mai scurti.
Insa pe unele plaje din Statele Unite, costumele de baie ale femeilor erau atent monitorizate, fiindu-le masurata lungimea pantalonilor.
In 1933, restrictiile s-au mai redus, iar costumul de baie s-a mai micsorat cu inca putin.
In 1942, costumele de baie erau obiecte vestimentare foarte cautate si designerii incepusera sa creeze modele diversificate.
Iar in 1943, deja aparusera costumele de baie in doua piese.
In 1946 designerul francez Louis Reard a creat costumul de baie in doua piese cu "bikini", creatie care a fost un mare succes.
Incepand cu 1960 modelele de costum de baie aduc deja foarte mult cu variantele din zilele noastre.
Urmeaza anul 1974 cand designerul Rudi Gernreich a creat primul costum de baie tanga.
Iar la finalul anilor '80, sportiva Florence Griffith aduce la moda costumele de baie sport.
La inceput de secol XXI, moda costumelor de baie variaza continuu. Topless sau nu, femeile aleg sa poarte tot felul de modele, cu influente retro sau extrem de sumare. Mersul la plaja, cat si costumul de baie purtat s-au modificat odata cu schimbarea mentalitatii oamenilor in ceea ce priveste corpul uman, conceptul de intimitate, viziunea asupra culorii pielii si a stilului de viata.
In functie de forma corpului poti alege costumul de baie perfect
Primele costume de baie erau confectionate din lana si cantareau cateva kilograme, insa de-a lungul timpului acestea au suferit modificari majore, de la tesaturi pana la croiuri prin modificarea dimensiunilor costumului. Acesta a fost pana nu demult greu de purtat, era nevoie de o persoana curajoasa, iar o serie de actrite de la Hollywood au luptat pentru lejeritatea costumului de baie.
Dupa 1925, zonele acoperite au inceput sa se restranga, asa incat acest “fashion item“ a starnit adevarate lupte cu sistemul.
Le putem aminti pe Marlyn Monroe in ”Something's Got To Give”, Ursula Andress sau Brigitte Bardot in “And God Created Woman” 1956. In aceasta perioada, actritele, prin cadrele in costum de baie, devin memorabile.
Dupa acest moment, ca urmare a impactului creat, s-au inmultit imediat noile costume de baie frantuzesti, fabricile fiind coplesite de numarul ridicat de comenzi de bikini ce au impanzit rapid Europa.
In prezent, oricat de modern, costumul trebuie sa fie si functional, si sa ne avantajeze estetic.
Cum alegem costumul de baie tinand cont de de modelul tiparului
Costumul de baie de lux, este potrivit pentru petrecerile la piscine, cand asociem o palarie cu borul mare, ochelari de soare, esarfe si cateva bijuterii perfecte pentru aceste ocazii, situatie cand se poate folosi incaltaminte cu toc.
Si se poate folosi peste costum o rochie lejera cu transparente chiar, care, prin detaliile puternic accesorizate, poate fi potrivita in a doua parte a zilei, catre seara.
Incaltamintea cu toc si bijuteriile sunt de evitat la plaja, putand sa purtam papucii Flip-Flop deosebit de comozi si disponibili intr-o varietate foarte mare.
Materialele costumelor de baie sunt in asa fel create incat asamblarea lor se face prin lipire la ultrasunete, eliminand cusaturile.
Detaliile, elementele decorative cat mai lucrate, fronseurile, accesoriile cat mai stralucitoare sunt perfect potrivite pentru un costum modern cu stil.
Sunt foarte utilizate paietele, iar paleta cromatica este deosebit de variata.
Deci orice purtam, trebuie sa purtam cu incredere si sa stim sa apelam la trucuri care ne scot in evidenta calitatile fizice, si sa reprezinte un ansamblu placut vizual atat noua, cat si celor din jur.
Costumul de baie este o manevra vestimentara de vara
La caracterizarea formei corporale pornim de la premisa ca silueta clepsidra a femeii, in care umerii sunt aproape egali cu soldurile si talia este foarte marcata, este cea ideala pentru un costum de baie.
Pentru genul de femeie baietoasa - fara forme rotunjoare, aproape fara talie, propunerea este de: un costum de baie din doua piese cu imprimeu care sa dea impresia de volum (flori, buline mari etc.), potentat cu volane, funde sau drapaje atat pe bikini, cat si pe sutien, costum din doua piese fara bretele, care are cupa intarita si marita prin drapaje, costum dintr-o piesa cu decupaje in parti pentru a crea iluzia de silueta clepsidra, bikini care se leaga in parti dand iluzia de solduri mai pline
Pentru genul de femeie triunghi: bazinul lat, eventual fund bombat, talie marcata, sani mici, umeri ingusti, propunerea este de: un costum din doua piese, bikini intr-o singura culoare, inchisa, cu talie joasa, langa un sutien care se leaga dupa gat, cu drapaje sau tighele care maresc optic bustul, ori un costum dintr-o piesa in doua culori, o singura culoare pentru partea de jos, iar bustul sa fie cu imprimeu, volane, tighele care sa mareasca optic.
Pentru genul de femeie triunghi inversat: umerii mai lati decat soldurile, bustul potrivit sau mare, fund plat, propunerea este de: costum din doua piese, sutien cu bretele reglabile si cupe intarite cu sarma, eventual de culoare inchisa, bikini cu dungi orizontale sau cu volane care sa mareasca optic soldurile si fundul, costum intr-o piesa cu partea de sus intarita, sa poata sustine sanii.
Pentru genul de femeie cu forme pline: bust mare, fund, ceva burtica, solduri mari, propunerea este de: costum din doua piese intr-o culoare inchisa, cat mai simplu, eventual monocrom, sutien cu cupe intarite si bretele groase, bikini cu taietura normala si talie medie, costum intr-o piesa cu detaliu in jurul taliei, o curea imprimata sau un imprumeu care sa marcheze talia, cu taietura in V si cupe intarite.
Cateva propuneri pentru costume de baie intregi pentru cele cu forme pline
Pentru genul de femeie clepsidra: soldurile egale cu umerii, talie marcata, propunerea este de: aproape orice fel de costum de baie te avantajeaza .
Exista si anumite limitari sociale.
Poarta tanga numai daca ai un corp fara celulita, tonifiat si o piele perfect epilata.
Pentru mare-bronzat cumpara doua piese, iar pentru piscine-sport este de preferat si de bun gust sa porti costum intreg.
Iar atunci cand vine caldura, este utila definitia din Dexonline a costumului de baie bikini, pentru a ne hotari asupra modelului de costum de baie
Bikini = Costum de baie feminin din doua piese de dimensiuni foarte reduse.
Alatura-te pe Facebook
pentru a fi primul care afla in fiecare zi cele mai noi reduceri si promotii!!!