In curand se va lansa cea mai mare platforma online de reduceri si promotii din Romania ce inglobeaza cele mai mari oferte de pret de la cele mai renumite magazine online. Afla cum si unde gasesti promotii si reduceri in Romania la un singur click.
425.25 RON
|
337.50 RON
|
337.00 RON
|
337.00 RON
|
337.00 RON
|
337.00 RON
|
337.00 RON
|
Omul a observat ca pozitia umbrei se schimba de mai multe ori in timpul unei zile, a infipt un bat in pamant si acesta a fost primul ceas solar inventat de om. Exemple de astfel de instrumente primitive de masurare a timpului au fost descoperite peste tot in lume. In Grecia antica timpul era calculat dupa lungimea umbrei lasate de uriase coloane, umbra masurata in pasi. Tot ruine de ceasuri solare sunt megalitii de la Stonehenge, sau din Jaipur India, stalpii de piatra din Peru, ceasurile calendar de la azteci sau obeliscurile egiptene.
Ceasurilor solare sunt inutile in zilele innorate sau noaptea, asa ca omul a fost nevoit sa inventeze alte tipuri de ceasuri independente de soare.
Astfel vase gradate cu un orificiu in fund prin care se scurgea apa, au fost folosite in Egipt dar si la Atena unde ceasuri de apa mai mici erau folosite pentru a masura si limita timpul de pledare al avocatilor. Si aceste ceasuri s-au dovedit inutile pe timp de iarna cand apa ingheta
Alte medode de a masura timpul au fost lumanarile iar la chinezi betisoarele aromate, care erau realizate ca sa reziste un anumit interval de timp.
In cele din urma se ajunge la nisip si la clepsidrele cu nisip.
In continuare omul a inceput sa foloseasca ceasuri ce functionau pe baza de greutati.
Inceputurile istoriei ceasurilor mecanice este incert, dar se banuieste ca au fost inventate de arabi si aduse in Europa de cruciati, arabii fiind mai avansati pe plan stiintific in acea perioada. In Europa, primele ceasuri au fost create de fierari si lacatusi, ele fiind realizate din fier, ceasuri pentru perete datorita greutatilor de care aveau nevoie pentru a functiona.
Prin 1500 in Italia, Franta si apoi Germania greutatile necesase pentru functionarea ceasului sunt inlocuite cu arcuri.
Datorita mecanismului de dimensiuni de reduse, ceasurile puteau sa aiba si un design elaborate.
Ceasurile medievale erau obiecte de lux. Ceasurile erau simboluri ale statutului, iar regii, printii si ambasadorii le foloseau si le ofereau drept cadouri diplomatice.
Cele mai importante descoperiri in construirea de ceasuri au fost folosirea greutatilor, arcurilor, pendulul, diferite mecanisme mecanice, aplicarea electricitatii, cristalele cu cuart si ulterior atomii de rubidiu.
Pana la mijlocul secolului al XVII-lea ceasurile nu era precise, din aceasta cauza ele rar aveau mai mult de o limba, care indica doar ora .
In 1657 omul de stiinta olandez, Christian Huygens a realizat primul ceas cu pendul, ceasurile au devenit mult mai exacte si minutarul a devenit ceva comun si la scurt timp si secundarul.
In 1927 J.W. Horton si Warren A. Morisson realizeaza un ceas cu cuart, acesta avand dimensiunile unei camere mai mici, iar astazi orice ceas cu baterie foloseste cristale de cuart. Astazi folosim mecanisme pe baza de cuart in ceasurile de mana sau in ceasurile de perete.
Ceasurile cu cuart nu au adus cu ele cea mai precisa masurare a secundei pentru ca, dupa lungi perioade de timp, din cauza schimbarilor de temperatura sau a impuritatii cuartului, cristalele isi modifica frecventa de oscilatie.
Ceasurile atomice sunt cele mai precise instrumente de masurat timpul. Atomul de cesiu sau ribidiu pe baza caruia functioneaza cel mai precis ceas din lume are o abatere de o secunda la 138 milioane de ani.
De la Wikipedia, enciclopedia libera avem definitia Ceasului
Ceasul este un instrument de masurare a timpului. In mod normal, termenul "ceas" se refera la un dispozitiv ce indica ora exacta conform unui standard de timp, iar termenul cronometru pentru un dispozitiv ce masoara durate de timp.
Ceasurile de dama
Ceasurile, precum si bijuteriile, nu servesc doar un scop practic, ci in primul rand unul estetic. Daca vorbim de modelele digitale din plastic sau de ceasurile originale ale companiilor elvetiene, oferta nu cunoaste limite.
Ceasurile servesc si uni scop practic, dar atunci cand sunt purtate corect, confera stil si eleganta tinutei
Atunci cand decidem ca e timpul sa investim in ceasuri, trebuie sa ne lasam prada capriciilor si sa alegem cea mai buna calitate pe care ne-o permitem.
Tendinte ceasuri dama 2013
Tendintele in materie de ceasuri se schimba de la sezon la sezon.
Specialistii spun ca modelele de ceasuri clasice, cu bratari de ceasuri metalice, tratate impotriva zgarierii si rezistente la apa ar fi un best buy, dar selectia de ceasuri de dama se face in primul rand pentru modelele in tendinte.
Tendintele anului 2013 in materie de ceasuri se indreapta catre modelele:
- "skeleton watch" - ceasuri cu mechanism descoperit
- "tank watch" - ceasuri cu cadran dreptunghiular
- "unisex watch" - ceasuri de dama masive
- "fashion watch" - ceasuri ultra feminine, asezonate cu pietre pretioase si detalii fashion
Va sfaturiesc sa cumparati ceasurile de care va-ti indragostiti cu adevarat, care va definesc stilul personal, iar tendintele efemere nu reprezinta decat simpla informatie a ceea ce va predomina in magazine.
Accesorizare modele de ceasuri
Ceasul este un accesoriu esential pentru femeile stilate.
Uneori, nici nu e nevoie sa porti alte bijuterii, un ceas trendy o sa iti condimenteze intreaga tinuta!
Ceasurile reprezinta pasiunea nevinovata a femeilor, dupa pantofi si parfumuri.
Atunci cand ai o tinuta office, o camasa cu jabou si o pereche de pantaloni skinny o sa fie mereu complimentati de un ceas cu design masculin, cadran supradimensionat si o curea metalica.
Pentru fashioniste, exista si ceasurile bijuterie, impodobite cu pietre colorate, ce merg perfect la tinute de zi, dar si de seara. Pentru un look casual se vor potrivi perfect fie un ceas cu o curea colorata , piele sau unul inedit, din cauciuc.
Ceasuri Elvetiene - Bunuri de Lux
Anumite produse confectionate au statutul de bunuri de lux datorita designului lor, calitatii, durabilitatii sau performantei lor. Astfel, fiecare categorie de bunuri disponibile pe piata astazi include un set de produse similare al caror “lux” este marcat de componente si materiale de o mai buna calitate, constructie solida, aparenta eleganta, durabilitate crescuta, etc.
Cel mai adesea aceasta include masini de lux, ceasuri scumpe si bijuterii, haine ale designerilor, yachturi si resedinte.
O marca de lux sau de prestigiu este o marca pentru care majoritatea produselor sale sunt bunuri de lux
Aceste linii de ghidare se pot aplica si anumitor piete de lux cum ar fi piata ceasurilor de lux.
Un ceas de lux nu indica o alta ora decat unul obisnuit, chiar daca se prea poate ca uneori modul de afisare sa fie altul, insa un ceas de lux este un simbol al unui anumit statut. In plus, cumpararea unui ceas de lux poate fi o investitie, pentru ca un ceas obisnuit nu va putea fi vandut niciodata la un pret mai mare decat cel la care a fost cumparat.
Ceasurile, ca si bijuteriile, au devenit un simbol si o expresie a statutului social.
Pe piata ceasurilor de lux putem identifica mai multe segmente. Marcile sunt introduse intr-unul din segmente pe baza a trei criterii principale: pretul, prestigiul si gradul de notorietate al marcii si volumul de vanzari.
Cateva modele de ceasuri de lux
-Ceasuri Calvaneo 1583
Renumite pentru extravaganta si lux, cele mai multe ceasuri Calvaneo 1583 contin decoratiuni speciale, sunt placate cu aur sau impodobite cu pietre pretioase, diamante de cea mai buna calitate.
-Ceasuri Karl Breitner
Deoarece au fost fabricate in Elvetia, atunci cand achizitionezi ceasuri Karl Breitner te poti astepta la calitate de top si precizie, dar si la un design elegant in stil clasic.
-Ceas barbatesc Maurice Lacroix Calendrier Retro Steel
Produs din otel inoxidabil, ceasul barbatesc Maurice Lacroix Calendrier Retro Steel include un mecanism mecanic cu precizie excelenta. Cu geam din cristal de safir si curea din piele originala, ceasul barbatesc ideal pentru un om afaceri care apreciaza eleganta.
-Ceas barbatesc Paul Picot Technograph Wild White Black Diamonds
Dotat cu functii de cronograf si afisare data garantate Swiss made, ceasul barbatesc Paul Picot Technograph Wild White Black Diamonds ofera un design superb, din otel inoxidabil, gram de cristal safir si decoratiuni speciale cu diamante. Rezistent la apa pana la 10 atmosfere, ceasul include o curea rafinata din piele originala.
-Ceas de dama Armand Nicolet M02 Moon Date Lady Steel White
Produs din otel inoxidabil, ceasul de dama Armand Nicolet M02 Moon Date Lady Steel White face parte de fapt din colectia M03 si poate fi accesoriul de lux ideal pentru o femeie care pretuieste eleganta. Cu o curea din piele originala alba, ceasul are geam din cristal de safir si mecanism automatic de inalta precizie.
Alatura-te pe Facebook
pentru a fi primul care afla in fiecare zi cele mai noi reduceri si promotii!!!