In curand se va lansa cea mai mare platforma online de reduceri si promotii din Romania ce inglobeaza cele mai mari oferte de pret de la cele mai renumite magazine online. Afla cum si unde gasesti promotii si reduceri in Romania la un singur click.
23.22 RON
|
12.99 RON
|
9.99 RON
|
9.99 RON
|
9.99 RON
|
9.99 RON
|
9.99 RON
|
19.99 RON
|
19.99 RON
|
21.99 RON
|
19.99 RON
|
19.99 RON
|
21.99 RON
|
12.99 RON
|
9.99 RON
|
9.99 RON
|
9.99 RON
|
9.99 RON
|
9.99 RON
|
Aromaterapia reprezinta o metoda de tratament bazata pe folosirea uleiurilor eterice, o modalitate de armonizare aflata la indemana omului modern, care ne permite, atat sa ne bucuram de armonia mirosurilor naturale extrem de placute ale uleiurilor esentiale, cat si sa ne intretinem sanatatea.
Mirosul este unul din cele mai puternice simturi ale omului, ce are puterea de a transforma emotiile, de a vindeca corpul si ne poate ajuta sa ne detasam de activitatea cotidiana.
Cercetarile au dovedit ca nervul olfactiv preia informatiile privind mirosul esentelor aromate si il tranfera unor parti ale creierului care controleaza emotiile si hormonii. In acelasi timp pielea absoarbe uleiurile folosite in masaj, la produsele cosmetice sau la baile aromatice si tranfera efectele sistemului nervos si muscular avind ca efect fie tonifierea sau relaxarea noastra. Uleiurile eterice contin elemente chimice ce au calitati anibacteriale, anitinflamatorii, analgezice si anitvirale.
Aromaterapia isi are radacinile in cele mai vechi practici de vindecare.
In urma cu mii de ani inainte de Hristos, egiptenii foloseau bazele aromaterapiei in viata de zi cu zi. Date istorice inregistrate arata ca egiptenii ardeau ierburi si lemn aromat pentru a-si divinize zeii.
Ceremonii religioase foarte elaborate aveau loc in templele egiptene unde regele faraon era mumificat si imbalsamat cu uleiuri aromate.
Imbalsamarea era principala tehnica folosita de aromaterapie si asigura conservarea tesuturilor timp de mii de ani.
Aromele erau folosite pe larg in viata cotidiana a egiptenilor antici: pentru dezinfectarea aerului din incaperi, intretinerea tenului, bai aromatice, aromatizarea lenjeriei, erau adaugate in bucate si in vin.
Aromaterapia s-a raspandit din Egipt spre Israel, China, Persia, India si in zona Marii Mediterane.
In India se considera ca aromele deschid sufletul si il pun in armonie cu mintea.
De-a lungul secolelor uleiurile eterice erau simbol al bogatiei si erau considerate cele mai scumpe daruri.
La civilizatiile antice, plantele aromatice si mirodeniile aveau un rol important in viata sociala si in afacerile publice si private. Lumanarile parfumate, fumul mirositor, vaporii de tamaie sau de lemn de santal umpleau palatele printilor orientali.
Femeile din Nubia ardeau cuisoare, scortisoara pe jeratic pentru ca aromele acestora sa le purifice si sa le parfumeze trupul.
Grecii si romanii umpleau urne cu ierburi si mirodenii pentru a-si parfuma casele. In cadrul banchetelor, fantanile cu apa de trandafir si ghirlandele de flori puse la gatul invitatilor erau o obisnuinta.
Pentru multe secole, uleiurile esentiale au constituit un remediu pentru epidemii, boli si anumite afectiuni.
Termenul de “aromaterapie” si principiile ei de baza au fost introduse de renumitul chimist Rene Maurice Gattefosse, la inceputul secolului XX, la publicarea lucrarii sale „Aromaterapia”.
Actualmente arta aromaterapiei s-a raspandit in intreaga lume. Noi tindem sa ne recapatam echilibrul, dereglat de ritmul agitat al vietii contemporane, prin apelarea si redescoperirea actiunii benefice a uleiurilor eterice.
Arta aromaterapiei foloseste puterea uleiurilor eterice concentrate prin actionare asupra simtului olfactiv, restabilind armonia corpului si a sufletului.
Una dintre principalele actiuni terapeutice ale uleiurilor esentiale este cea antibiotica.
Astfel, asa cum practica aromaterapiei a demonstrat-o, numeroase tulpini de bacterii rezistente la antibiotice pot fi anihilate prin actiunea antimicrobiana a uleiurilor volatile. Aromaterapia contine retete care au fost folosite timp de secole pe tot cuprinsul globului pamantesc. Sute de retete au fost gasite si imbunatatite de-a lungul a mii de ani.
Terapeutica prin ingestie, masaj al corpului sau inhalare de uleiuri esentiale vegetale sau de esente aromatice, aromaterapia este o ramura a fitoterapiei, tratarea bolilor prin produse derivate din plante.
DEX Online, dictionar roman - definitie aromoterapie
Aromaterapie - metoda terapeutica bazata pe efectul produsilor chimici mirositori din uleiurile volatile din plante.
Relaxarea dinaintea nuntii - Aromaterapia cu trandafiri
Aroma dulce si bogata a trandafirului a parfumat generatii de-a randul de iubiri si pasiuni incepand inca din Antichitate. Simbol al iubirii, al puritatii dar si al pasiunii, trandafirul este floarea regina a gradinii.
Una dintre legendele trandafirului, sustine ca primul trandafir a inflorit atunci cand Afrodita, zeita greceasca a iubirii, s-a intepat in unul din spinii lui. Floarea a devenit astfel simbol al dragostei si al pasiunii si este folosita pentru tratamentul prin aromaterapie al mireselor inainte de nunta.
BAILE AROMATICE
Baile cu uleiuri esentiale calmante elibereaza stresul mental, emotional si fizic.
Aromele inhalate ajung la sistemul limbic din creier prin intermediul nervilor olfactivi situati in interiorul nasului.
- Bai antidepresive: 5 picaturi de bergamota, 3 picaturi de ylang-ylang, 2 picaturi de portocala
- Bai antireumatice: 2 picaturi de ienupar, 2 picaturi de lavanda, 2 picaturi de rozmarin
- Bai pentru dureri musculare: 2 picaturi de lavanda, 2 picaturi de musetel, 2 picaturi de maghiran
INGRIJIREA PARULUI
Uleiurile esentiale sunt pretioase pentru ingrijirea parului, deoarece pot influenta si echilibra glandele sebacee.
- Par gras
Amestecati 200 ml de sampon baza cu: 10 picaturi de bergamota, 10 picaturi de musetel, 10 picaturi de salvie
- Matreata
Amestecati 200 ml de sampon baza cu: 5 picaturi de bergamota, 5 picaturi de patchouli, 10 picaturi de rozmarin, 10 picaturi de arbore de ceai
INGRIJIREA PIELII
Pentru a ne mentine pielea tanara si proaspata, curatarea si ingrijirea atenta sunt importante, deoarece fumul, transpiratia si machiajul blocheaza porii si impiedica in acest fel pielea sa respire in mod corespunzator.
- Ten gras
Trasaturile caracteristice ale pielii grase sunt porii mariti si aspectul lucios. Aceste pete se formeaza in primul rand pe frunte, nas si barbie si sunt cauzate de glandele sebacee superactive. In special dupa exercitiile fizice, oamenii care au pielea grasa, sufera de eliberari masive de ulei (seboree).
- Ulei de curatare ten gras
Amestecati 50 ml de ulei vegetal presat la rece cu: 3picaturi de lavanda, 3picaturi de lamaie, 3picaturi de arbore de ceai
Prezentam in continuare cateva Uleiuri Aromaterapie
- Ulei aromaterapie - Lacramioara
Aceste uleiuri iti stimuleaza simturile si creaza o atmosfera relaxanta. Uleiurile de aromaterapie te pot relaxa de orice durere, iti alina pielea si te usureaza de orice stare de incordare.
- Ulei aromaterapie - Trandafir
Mirosul trandafirilor a inspirat poetii si indragostitii de-a lungul secolelor. Este non toxic si este indicat in afectiunile specifice femeilor. Parfumul de trandafir este cald, puternic floral, dulce.
- Ulei aromaterapie - Liliac
Aceste uleiuri iti stimuleaza simturile si creaza o atmosfera relaxanta. Uleiurile de aromaterapie te pot relaxa de orice durere, iti alina pielea si te usureaza de orice stare de incordare.
- Ulei aromaterapie - Violete
Uleiul se produce in Franta si Italia, insa majoritatea vine din Egipt. Mirosul frunzelor de violete este ierbos si picant.
- Ulei aromaterapie - Vanilie
Aceasta floare tropicala este o orhidee originara din Tahiti, Java si Madagascar. Parfumul de vanilie este dulce, ”cremos” si tipic de vanilie. Aroma vaniliei imbunatateste increderea in sine si ajuta la dizolvarea furiei si a frustrarii
Alatura-te pe Facebook
pentru a fi primul care afla in fiecare zi cele mai noi reduceri si promotii!!!